Om Företaget

Företaget Ericson i Lima AB


En del av Eleda-koncernen och KeWAB-gruppen. Ericson i Lima AB var ett familjeägt anläggningsföretag med säte i Lima, Malung-Sälens kommun. Företaget grundades 1956 av Per Eriksson som tillhandahöll bygden och närliggande Sälenfjällen med maskintjänster.
 
1979 övertogs firman av sonen Olle Ericson. Företaget ombildades till aktiebolaget Ericson i Lima AB. 2001 tog även den tredje generationen, sönerna Daniel och Johan, plats i bolagets styrelse. Våren 2011 tog sonen Daniel Bröyt över företaget. Sommaren 2018 såldes företaget till KeWAB. 
 
Fram till början av 90-talet sysslade företaget i huvudsak med ren maskinuthyrning med förare och pris per timme. Företaget
var i huvudsak verksamt i Malungs kommun och mestadels med Sälenfjällens expansion.
Grävning i Sälen och DalarnaGrävning i Sälen och Dalarna
Markarbeten samt schaktarbeten till fasta priserMarkarbeten samt schaktarbeten till fasta priser
På senare tid har företaget gått över till hela anläggningsarbeten och schaktverksamhet till fasta priser. Företaget är verksamt i första hand i Dalarna i andra hand övriga landet.

​​​​​​​Ericson i Lima AB bedriver nästan hela sin verksamhet på entreprenadbasis, vilket innebär att vi har stor erfarenhet av att lämna anbud och kostnadsförslag.

Företaget äger egna entreprenadmaskiner men lejer in delar av maskinbehovet.
 
Vi styr vår verksamhet genom att arbeta mot fastlagda mål, följa upplagda strategier och handlingsplaner. Ericson i Lima AB, dess personal, underentreprenörer och leverantörer skall tillsammans genom aktiva insatser medverka till att vårt primära mål nås - nöjda kunder.